Banner
Point d.o.o.

Pretraživanje kataloga

Dobrodoli na stranice Digitalne knjinice

Slika
DAN DARIVATELJA KRVI
Dan darivatelja krvi se obiljeava 25. listopada. Toga dana eli se zahvaliti svim darivateljima na njihovoj humanosti i plemenitosti, te podsjetiti javnost koliko je darivanje krvi vano u spaavanju ljudskih ivota. 25.listopada posveen je obiljeavanju i promicanju dobrovoljnog davalatva krvi u spomen na prvu organiziranu akciju informiranja o potrebi darivanja krvi i organiziranom prikupljanju krvi irom Hrvatske koja je zapoela 25.10.1953. godine tijekom Tjedna Crvenog kria. Od tada se u Hrvatskoj svake godine na taj datum obiljeava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi i potie trajno organiziranje darivanja krvi.
clanak
TO JE TO SVRAB ILI UGA?
Proitajte nekoliko injenica o ovom roaku krpelja, koji moe biti itekako neugodan.

Autor0000001847
VESNA PARUN
Vesna Parun (Zlarin, 10. travnja 1922. - Stubike Toplice, 25. listopada 2010.), hrvatska pjesnikinja. Vesna Parun pripada meu najpoznatije suvremene hrvatske pjesnike. Ona je i najistaknutija hrvatska pjesnikinja druge polovice 20. stoljea. Vesna Parun potpuno se predala knjievnom radu postavi prva ena u hrvatskoj knjievnosti koja ivi iskljuivo od knjievnosti i za knjievnost. Umrla je 25. listopada 2010. u Stubikim Toplicama u 88. godini ivota.
Autor0000002423
ZADIE SMITH
Zadie Smith (25. listopada 1975., London) engleska knjievnica. Obdarena je pripovjedakom vjetinom, inovativnou i talentom koji ju uvrtava u sam vrh post-imigracijskog knjievnog kruga (uz pisce poput Hanifa Kureishija i Michaela Ondaatjea). Najpoznatija djela su joj Bijeli zubi, 2000., Sakuplja autograma, 2003. god., O ljepoti, 2008., i London, NW, 2012.
Varteksov vjesnik
Varteksov vjesnik 1968, 1969, 1970
Lijeniki vjesnik
U tijeku je digitalizacija jo 20 godita Lijenikog vjesnika (1980-1999)
Nove digitalizirane novine - Jednota
Jednota je jedini i jedinstven list u Hrvatskoj koji pripadnike eke manjine informira o djelatnosti Saveza eha u Republici Hrvatskoj, o djelovanju ekih kulturno-umjetnikih udruga, vijea i predstavnika eke manjine te kola s nastavom na ekom jeziku. Posebnu panju posveuje uzajamnim odnosima ekog i hrvatskog naroda te dviju zemalja.
KRATKE UPUTE ZA PRETRAIVANJE: Pretraga se vri unutar svih podataka (glavni zapis, kljune rijei, sadraj...). Odabirom vrste grae suujemo izbor ovisno o vrsti koju traimo. Tekst koji traimo moe biti dio rijei, cijela rije ili nekoliko kombinacija rijei odvojenih razmakom. Rezultat je jedno ili vie djela koja po sistemu 'like' (svi nazivi koji sadre niz upisanih znakova, a minimalno dva znaka) zadovoljavaju traeni uvjet upisan u bilo kojoj kombinaciji upita. Ukoliko umjesto razmaka upiemo znak za minus (-) rezultat nee sadravati rije koja slijedi ('not like'). Velika i mala slova tretiraju se jednako (Ant = ANT= ant = AnT). Radi lakeg pronalaenja poeljno je upisati dio naslova koji asocira na rije u naslovu koja je manje zastupljena u jezinom izraavanju. Nije potrebno pisati cijeli naslov djela nego jednu rije ili samo dio rijei. Klikom na DIGITAL LIBRARY otvoriti e vam se vrata digitalne knjinice koja sadri mnotvo naslova starih novina, knjiga i ostalih vrste grae te multimedije.